Verliefd stelletjeHet eerste huwelijksjaar is een mijlpaal. Het eerste jubileum wordt in Nederland ook wel het katoenen huwelijk genoemd. Per land verschilt dit, maar katoen wordt het meest gebruikt voor het eerste jubileum. Sommige mensen noemen dit ook wel het papieren jubileum.

Over het 1-jarig jubileum

Ondanks dat het huwelijk nog maar een jaar bestaat verdient het toch net zo goed een felicitatie als elk ander huwelijksjubileum en misschien wel nog meer. Het is een begin van een lange lijn van jubilea en als partners is dit het moment om een traditie te beginnen. Een 1-jarig huwelijk vraagt meestal niet om een groot feest, maar een felicitatie is zeker op zijn plaats. Als partner kun je elkaar cadeaus geven, maar je kan ook vrienden of familie die 1 jaar getrouwd zijn een cadeau geven.

Cadeautips 1-jarig huwelijk

Een cadeau kiezen is altijd lastig, maar om het in de traditie te houden kun je iets geven wat te maken heeft met de benaming van het huwelijk. In Nederland is het éénjarig jubileum het katoenen huwelijk. Je kan dus iets geven wat van katoen is gemaakt. Een leuke intieme cadeau tip is een op maat gemaakte badjas en hierbij een dagje sauna of wellness.

Als je in een land of gebied woont waar 1 jaar getrouwd het papieren bruiloft wordt genoemd, dien je misschien ietsje creatiever te zijn met een cadeau. Dan kun je je toevlucht eventueel zoeken in het schrijven van een liefdesgedicht ter ere van het bruidspaar of je partner.

Tegenwoordig kun je ook leuke persoonlijke cadeaus maken door een foto op katoen te laten drukken. Zo heb je een gepersonaliseerd cadeau voor het bruidspaar als je thee- of handdoeken laat drukken. Uiteraard zal een bloemetje met kaartje ook altijd gewaardeerd worden, want uiteindelijk gaat het om het gebaar. Online en natuurlijk ook in de winkel kun je in elk geval genoeg leuke cadeaus kopen.