Verliefd bejaard stelMaar weinig mensen halen dit prachtige jubileum. Dit kan komen door echtscheiding maar met 70 jaar getrouwd zijn, is ook een leeftijd bereikt dat het kan dat één van beide partners al is komen te overlijden. Voor het echtpaar dat wel 70 jaar samen is, is een felicitatie dan ook zeker op zijn plaats. Het vergt toewijding om er 70 jaar door dik en dun voor elkaar te zijn. De relatie zal zeker ontzettend sterk zijn en de benaming van dit jubileum sluit hierbij aan: een platinum huwelijk.

Een viering blijft meestal uit bij dit jubileum. Wel kan er natuurlijk een samenkomst met familie georganiseerd worden. Doordat het gelukkige stel al op hoge leeftijd zal zijn, zal veel drukte vaak teveel zijn. Toch is het een plezier om alle kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en misschien zelfs achterachterkleinkinderen samen te zien.

Een rustige viering door een zaal af te huren is vaak fijn. Als het echtpaar nog vitaal genoeg is kun je misschien toch iets actievers doen. Denk aan een wandeling of een boottocht. Zo kun je het ook interessant houden voor jongere familieleden. Ook iets speciaals, en wat aan populariteit wint in Nederland, is een high tea. Lekkere hapjes onder het genot van koffie of thee is eigenlijk altijd een goed idee. Andere activiteiten zijn ook mogelijk als het echtpaar dan toe kan kijken naar hoe hun nakomelingen het doen. Alleen daaruit zullen ze al genoeg plezier putten.

Cadeautips 70-jarig huwelijk

Een mooi blijvend cadeau is om een familieportret te laten maken. Zelfs als je ouders of opa en oma dan komen te overlijden, is er een blijvende herinnering aan deze mooie dag en je zorgt ervoor dat er een foto is met de jongste familieleden met hun betovergrootouders. Hoewel ze daar nu nog niets van snappen, zal het later veel betekenis voor ze krijgen. Zeker als ze beseffen dat ze dit toch nog hebben meegemaakt en daar een mooie herinnering van hebben.