DiamantZestig jaar samen. Wat een prachtig getal. Jullie hebben lief en leed gedeeld, misschien kinderen ter wereld gebracht en kleinkinderen mogen ontvangen. Al deze herinneringen maken het vieren van een diamanten jubileum de moeite waard. De naam diamant komt uit de Griekse geschiedenis. Letterlijk betekent het woord onverslaanbaar. Dit is precies waarom het 60-jarige huwelijk zo genoemd wordt. Na 60 jaar getrouwd, zijn jullie onverwoestbaar en kan er niets nog tussen jullie komen.

Of je van deze verjaardag van je huwelijk wederom een huwelijksfeest wilt maken is natuurlijk aan jezelf. Vaak zul je al wat ouder zijn en is iets organiseren misschien lastig. Als je als kinderen iets voor je ouders wilt organiseren, zal dit vaak op prijs worden gesteld als ze hier zelf niet meer toe in staat zijn. Zo kun je als kinderen je liefde en waardering uiten voor je ouders op hun grote dag. Je ouders zijn misschien niet vitaal genoeg voor drukke activiteiten, maar er zijn genoeg dingen te bedenken waarbij zij kunnen toekijken hoe hun kinderen het doen. Je kan binnen of buiten een spelletjesmiddag organiseren, afhankelijk van het seizoen en het weer. Grootouders zullen het altijd fijn vinden hun kinderen te zien en door zoiets te organiseren zullen de kleinkinderen zich minder snel vervelen.

Burgemeester bij 60-jarig huwelijk

Aangezien het 60-jarig huwelijk de diamanten bruiloft is, is een cadeau met diamanten natuurlijk erg toepasselijk. Vooral in sieraden is dit natuurlijk makkelijk te verwerken. Je kan een advertentie in de krant zetten met een portret erbij van je ouders. Veel steden bieden ook aan dat de burgemeester langskomt bij het bruidspaar voor dit heuglijke feit. Zo zet je je ouders extra in het zonnetje als je dit voor hen regelt. Vaak wordt hier ook nog een foto van gemaakt voor de lokale krant en zullen ze dit dus ook terug kunnen zien.

Cadeautips 60-jarig huwelijk

Een 60-jarig huwelijk staat voor een diamanten huwelijk. Een bijzonder cadeau om aan je partner of aan het bruidspaar te geven, is bijvoorbeeld een ketting of armband waarin een diamant is verwerkt. Stellen die 60 jaar zijn getrouwd, zijn vaak minder in staat om verre reizen te maken. Een mooi cadeau is om bijvoorbeeld glaswerk, spiegels, kristal te laten graveren met een persoonlijke tekst of afbeelding. Een ander idee is een fotoboek te maken van de kinderen en kleinkinderen of een stamboom van de familie. Dit maakt het extra persoonlijk!