Tien jaar samen! Of misschien heb je kennissen, vrienden of familieleden die binnenkort 10 jaar getrouwd zijn. Een felicitatie is hoe dan ook op zijn plaats. Tien jaar is de eerste echte grote mijlpaal. Het is bewezen dat de jaren tussen het vijfjarig en het tienjarig jubileum vaak het moeilijkst zijn in een huwelijk. Tijd dus voor een feestje.

Over het 10-jarig jubileum

Tinnen kannenHet tienjarig jubileum wordt een tinnen bruiloft genoemd. Het benoemen van huwelijksjubilea komt uit de Duitse geschiedenis. De tien jarige bruiloft heeft de benaming tin gekregen. Dit lijkt misschien vreemd, maar als je kijkt hoe de benaming mooier is naarmate men langer getrouwd is, is dit heel logisch. Tin staat daarentegen wel voor een stevig element. En dat wilde men aangeven, dat je huwelijk stevig is als je 10 jaar getrouwd bent en hoe mooi, dat doet er nog niet toe. In feite is het dus een hele mooie benaming.

Cadeautips 10-jarig huwelijk

Als je houdt van traditionele cadeaus, kun je de traditie van de huwelijksbenamingen volgen en een cadeau in tinvorm aanbieden aan je partner of aan vrienden, familieleden of kennissen die hun jubileum vieren. Er zijn bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het gieten van tin in welke vorm dan ook. Zo kun je een gepersonaliseerd cadeau aanbieden.

Voel je natuurlijk niet verplicht deze traditie aan te houden. Een bloemetje, een weekendje weg, of een dagje naar een welness centrum; je partner zal waarschijnlijk elk cadeau waarderen. Als je een cadeau voor je man wilt bedenken, bedenk dat dit niet altijd romantisch hoeft te zijn. Hoewel alles natuurlijk kan worden afgesloten met een diner bij kaarslicht, zal het gewaardeerd worden als je de cadeaus aanpast naar de interesses en hobby’s van je grote liefde. Op deze manier laat je na tien jaar zien dat je je partner goed kent.