SaffierAlweer een mijlpaal in jullie relatie. De vermiljoenen bruiloft is iets om over naar huis te schrijven. In het buitenland wordt deze ‘verjaardag’ ook wel de saffieren bruiloft genoemd. Dit is het geval in Engeland, Amerika, maar ook in Duitsland. Hoewel de 45-jarige bruiloft maar vijf jaar van de gouden bruiloft af is, wordt deze toch vaak gevierd. Het is natuurlijk aan jullie zelf om te bepalen of jullie dit ook gaan vieren of verder sparen voor een groot feest wanneer jullie 50 jaar getrouwd zijn.

Een feest organiseren 45-jarig huwelijk

Mochten jullie een groot feest willen geven, of willen jullie voor je ouders een groot feest geven, dan kun je verschillende kanten op. Je kan het aan laten sluiten bij interesses van jezelf, of als het om je ouders gaat interesses van hen. Je kan er ook over nadenken om een feest te organiseren dat iedereen leuk zal vinden. Je kan kiezen voor een traditioneel feest en een zaal of bar afhuren. Maar je kan ook met je naaste familie naar bijvoorbeeld een pretpark gaan of een weekend met zijn allen er op uit trekken. Vooral als je veel jonge kleinkinderen hebt, kan dit erg leuk zijn en zal het zien van hun plezier jou vast ook plezier bezorgen.

Cadeautips 45-jarig jubileum

Mocht je niet uitbundig feest gaan vieren en dit bewaren voor vijf jaar later, dan kun je gewoon cadeaus uitwisselen. Na 45 jaar getrouwd te zijn, ken je elkaar door en door en je kan dus cadeaus aanpassen aan persoonlijke interesses. Het is lastig om vermiljoen toe te passen in een cadeau. In India wordt vermiljoen poeder gebruikt bij het 45-jarig huwelijk, maar dat gebeurt hier in Nederland eigenlijk niet. Door de benaming in andere landen kun je kiezen om iets met saffier te doen. Dit is ook weer wat makkelijker te verwerken in bijvoorbeeld sieraden.