Ben je 12,5 jaar getrouwd? Dan is dit het eerste huwelijksjubileum waarbij je vrienden en familie niet vreemd zullen opkijken als je het met hen wilt vieren. Twaalf en een half jaar getrouwd is een fantastische mijlpaal en deze mijlpaal wil je waarschijnlijk niet ongezien voorbij laten gaan. Hoewel het natuurlijk aan jezelf ligt of je van dit jubileum een uitbundig feest maakt of dat je het toch intiem houdt met z’n tweetjes.

Over het 12,5-jarig jubileum

Vroeger en dan spreken we over enkele eeuwen geleden was het 12,5-jarige jubileum een groot gebeuren, omdat mensen in die tijd niet zo oud werden. Heden ten dage komt de viering van de koperen bruiloft weer terug, omdat men op steeds latere leeftijd trouwt. En het is dus niet vreemd als hier een feestje om heen wordt gebouwd. Maar liefst 70% van stellen haalt de koperen bruiloft. De andere 30% is gescheiden, maar dit laatste is natuurlijk niet van belang. Jullie hebben deze vreugdevolle dag wel bereikt en willen ideeën opdoen over hoe je dit dan kan vieren.

Gouden hartjeshanger op briefTrouwbelofte koperen huwelijk

Iets wat is overkomen waaien uit Amerika is het vernieuwen van de trouwbeloftes. Doordat 12,5 jaar getrouwd zijn een mooie mijlpaal is wordt dit regelmatig gedaan. Dit vereist wel een hoop voorbereiding natuurlijk, want het is op zich een nieuwe bruiloft. Er kan natuurlijk ook als alternatief een kleinschaliger feest worden gegeven met vrienden en familie.

Cadeautip 12,5-jarig huwelijk

Een cadeau is vaak lastig, om in het thema te blijven van de koperen bruiloft kun je iets uit koper laten gieten voor je partner. Een aandenken aan een mooie gebeurtenis of een afbeelding van iets wat veel voor jullie betekent. Ook zijn er steeds meer sieraden waarin koper verwerkt wordt. Als symboliek niet je ding is, kun je uiteraard ook voor meer klassieke cadeaus gaan zoals een weekendje weg, bloemen of een dagje wellness. Het is ook niet ongewoon om een exotische reis naar bijvoorbeeld Mexico of Indonesië te maken ter ere van dit huwelijk. Dit moet natuurlijk wel binnen je budget passen.