Er is in een jaar tijd een hoop veranderd in de wereld. Sinds het uitbreken van het coronavirus staan alle huwelijken op een laag pitje. Laat je je huwelijk doorgaan met aangepaste regels of stel je deze uit? Dachten we eerst nog dat dit slechts een paar maanden zou duren en werden huwelijken massaal van het voorjaar naar het najaar verplaats, weten we nu inmiddels wel beter. We zijn nu bijna een jaar verder voor de 1e grote lockdown op 13 maart 2020. Trouwen in coronatijd om het zo te noemen is zo eenvoudig nog niet want je moet je aan allerlei regels houden.

De regels voor een bruiloft in coronatijd

Bij een huwelijksvoltrekking mogen maximaal 30 mensen aanwezig zijn en de gasten moeten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar, dat is de hoofdregel.

  • Bij een huwelijksvoltrekking geldt een maximaal van 30 personen inclusief kinderen maar het personeel niet meegerekend.
  • Ook buiten is het niet toegestaan om bij elkaar te zijn met meer dan 2 personen, behalve als je op 1 adres woont. De uitzondering van 30 personen geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking zelf en dus niet voor een samenkomst na afloop.
  • De plechtigheid is alleen voor genodigden. De trouwuitnodiging is de reservering voor je plekje.
  • Voor een huwelijksvoltrekking als onderdeel van het belijden van een geloof of levensovertuiging, gelden alle regels die gelden voor ‘het belijden van een geloof of levensovertuiging’.
  • Voor de receptie of feestelijkheden na afloop van de huwelijksvoltrekking bij een eet- en drinkgelegenheid gelden de regels voor de horeca.

Op de site van de Rijksoverheid kun je alle specifieke regels nalezen.

Een groots trouwdiner na het ja-woord kan voorlopig helaas niet.

Trouwkaarten om je plek bij het huwelijk te reserveren

Mooie trouwkaarten sturen naar al de genodigden is sowieso erg leuk maar nu is het ook nog eens soort van verplicht. Hoe gek is dat. De trouwkaart staat dus gelijk aan een reservering. Zonder trouwkaart ben je dus niet welkom. Vrienden en kennissen die spontaan willen komen kijken kan dus echt niet, ook niet bij het stadhuis. Zo zijn de regels op dit moment.

En als je dan toch al beperkt ben in de feestelijkheden voor je huwelijk is het wel zo leuk om te kiezen voor een spetterende trouwkaart. Dat echt als een cadeautje voor je gasten op de deurmat valt. Afgelopen jaar was goudfolie op je trouwuitnodiging helemaal hot en ook dit jaar blijft de foliedruk populair. Wat we dit jaar wel veelvuldig gaan zien zijn de trouwkaarten met koperfolie. Koperfolie geeft een mooie oranje gloed, wij vinden het prachtig!! Bij Koningkaart hebben we al diverse opvallen mooie designs gezien.

koperfolie trouwkaarten
Copyright Koningkaart: trouwkaart met koperfolie

Winter wonder wedding 

Nu is het natuurlijk wachten totdat de meeste mensen gevaccineerd zijn en we weer zonder stress kunnen samenkomen en zelf knuffelen. Wellicht zal dat laatste nog wel even op zich laten wachten. De tendens om in de herfst of zelf winter te trouwen is dit jaar bijzonder groot. het is dan natuurlijk eg leuk om ook echt helemaal voor een winter wonder wedding te kiezen. Hoe dan ook, het gaat er natuurlijk uiteindelijk om dat jij en je partner elkaar eeuwig trouw beloven, het is een dag van jullie samen of er nu veel of weinig gasten zijn. We wensen jullie allemaal veel geluk in de toekomst.