Gouden trouwringenEen gouden huwelijk. Dit mogen jullie dus niet ongezien voorbij laten gaan. De benaming voor dit 50-jarig jubileum is internationaal eigenlijk hetzelfde, net als het zilveren jubileum van 25 jaar. Een gepast cadeau voor 50 jaar getrouwd zijn, is dan ook iets van goud. Het makkelijkste is dan natuurlijk gouden sieraden. Deze kun je laten graveren om het nog wat persoonlijker te maken. De bloem die bij deze viering hoort is het viooltje. Dit klinkt wellicht niet spectaculair, dus je kan altijd kiezen voor rode rozen om jullie liefde voor elkaar te tonen.

Feest organiseren 50-jarig jubileum

Een feest organiseren rondom deze 50ste verjaardag van een huwelijk zie je vaak, 50 jaar getrouwd zijn is immers een mijlpaal. Maar een geschikte manier van vieren, kan lastig zijn. Als je trouwdag in een zomerperiode valt is het misschien een idee om je feest te vieren bij een strandtent. Je kan een strandtent afhuren voor een hapje en drankje en verder samen lekker genieten van het mooie weer. Als je een wat groter budget hebt kun je ook kiezen voor een weekendje weg met familie en eventueel naaste vrienden. Gewoon lekker uit eten om je 50-jarig huwelijk te vieren kan natuurlijk ook.

Gouden hartjeshanger en uitnodigingUitnodigingen 50-jarig huwelijk

Voordat dit feest begint moet je wel iedereen uitnodigen voor het 50-jarig huwelijk. Om te kiezen wie er mag komen kun je lijstjes maken en onderverdelen, zo kun je makkelijk een groep wegstrepen als je het gezelschap toch te groot vindt. Je kun je uitnodigingen voor het 50 jaar getrouwd zijn, laten aansluiten bij het thema van het huwelijksfeest. Als je bijvoorbeeld kiest voor een dagje strand kun je dit laten doorschemeren in je kleurkeuze op de uitnodiging. Je kan het ook persoonlijker maken door mensen te bellen om ze uit te nodigen, dit is alleen wel veel meer werk. Als je toch een persoonlijk tintje wilt geven op een andere manier is het ook leuk om van jullie trouwfoto een uitnodiging te maken en hier tekst op te laten drukken. Eventueel kun je dan aan de binnenkant of op de achterkant een actuele foto van jullie samen plaatsen.

Cadeautips 50-jarig huwelijk

Het bereiken van een 50-jarig huwelijk is een enorme prestatie en een bijzondere gebeurtenis. Daarom is een cadeau uitkiezen voor jullie 50-jarig huwelijk ook niet zomaar iets. Een 50-jarig huwelijk staat voor een gouden bruiloft. Een gepast cadeau voor 50 jaar getrouwd zijn, is dan ook iets van goud. Een voor de hand liggend cadeau is een gouden sieraad. Deze kun je laten graveren om het net iets persoonlijker te maken. De bloem die bij deze viering hoort is het viooltje. Wil je je partner liever een uniek en origineel cadeau geven? Bedenk dan bijvoorbeeld 50 redenen waarom jij van je partner houdt, of maak een CD met jullie favoriete nummers of de leukste hits van jullie trouwjaar.

Wanneer je ouders of grootouders 50 jaar getrouwd zijn, kun je eraan denken om een film met foto’s te maken. Een uitje met de kleinkinderen naar een pretpark is ook een leuk idee! Houden ze méér van iets cultureels? Geef ze dan vrijkaartjes voor een museum, concert of andere voorstelling cadeau.