Verliefde paarGefeliciteerd, jullie zijn liefst 40 jaar getrouwd. Een absolute mijlpaal; een punt in een relatie die helaas steeds minder voorkomt. Geniet er dus van dat jullie alzo lang van elkaar mogen genieten. Het 40-jarig huwelijk is wordt gezien als de smaragden bruiloft. Hoewel het in sommige andere landen ook wel de robijnen bruiloft wordt genoemd. Dit laatste is vooral zo in Engeland en Amerika. Doordat het 55-jarig huwelijk ook wel smaragden bruiloft wordt genoemd is het wellicht gangbaarder om de Engelse benaming van robijn te gebruiken.

Feest organiseren 40-jarig huwelijk

Als jullie 40 jaar getrouwd zijn, zullen jullie al wat ouder zijn en misschien zelfs al met pensioen. Of je dus uitbundig feest wilt vieren is maar de vraag. Mocht je dit wel willen doen dan sta je voor de keuze wie je uit moet nodigen. Het makkelijkst is dan om namen in een groep te sorteren, bijvoorbeeld familie, kennissen en eventueel collega’s. Als je dan de viering van het 40-jarig huwelijk kleiner wilt houden, kun je makkelijk een groep wegstrepen van de uitnodigingen.

Vaak is het wel leuk om met de kinderen en kleinkinderen iets te doen als je niet kiest voor een groot feest zoals bij een 25-jarige bruiloft. Je kan natuurlijk samen uit eten gaan. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een rustige rondvaart met een boot of met mooi weer bijvoorbeeld rondom Giethoorn, het Venetië van het Noord, een dagje uit plannen waar je ook prachtig kan varen.

Als je ouders 40 jaar getrouwd zijn, heb je vast veel van hun huwelijk kunnen zien. Mochten zij besluiten er een feest van te maken dan kun je bijvoorbeeld een komedie opzetten waarin je hen naspeelt. Zo kun je hun neus drukken op hun soms hilarische gewoontes of leuke gebeurtenissen. Ook kun je een fotoalbum samenstellen dat de geschiedenis van hun 40-jarig huwelijk verteld. Je kan dit doen door scrapbooking of juist door het modern te maken via een digitaal fotoalbum.

Cadeautips 40-jarig huwelijk

Wanneer een stel 40 jaar getrouwd is, wordt er vaak geen traditioneel cadeau meer gegeven. Daarom kan het lastig zijn om je partner een cadeau te geven voor jullie 40-jarige bruiloft. Een 40-jarig huwelijk staat voor een smaragden huwelijk. Je kunt bijvoorbeeld een ketting met een smaragd hanger of een smaragd armband geven. Je kunt er ook aan denken om ze een boottocht naar een (verre) bestemming cadeau te geven. Daarnaast is het ook leuk om ze een origineel en persoonlijk cadeau te geven door een fotocollage te maken met al hun kinderen en kleinkinderen. Of laat bijvoorbeeld de kleinkinderen iets maken voor hun grootouders. Een persoonlijk cadeau wordt altijd gewaardeerd!