Verliefde echtpaarNa een vijftigjarig huwelijksjubileum is het meestal het 65ste jubileum dat weer uitgebreid wordt gevierd. Vaak omdat jullie of je ouders dan een leeftijd hebben bereikt waarop het helaas steeds minder waarschijnlijk wordt dat jullie beiden of je beide ouders nog een lustrum vol kunnen maken samen. Maar laten we niet in dit negatieve blijven hangen, want dit is een feestdag.

Over het 65-jarige jubileum

Dit jubileum wordt veelal het briljanten huwelijksjubileum genoemd. De benaming voor een huwelijksjubileum wordt alsmaar sterker in verwijzing. Een 65-jarig huwelijk is een ontzettend grote mijlpaal in een relatie, maar ook in de samenleving. In Amerika heeft dit huwelijk vreemd genoeg geen benaming en gaat het dus schijnbaar nagenoeg ongemerkt voorbij. Hier heeft het zestigste jubileum meer betekenis en daarna is het 75 jaar getrouwd zijn wat wel weer uitgebreider gevierd wordt in Amerika.

Omdat je ouders of jullie beiden waarschijnlijk al op een behoorlijke leeftijd zijn en niet meer zo fit en vitaal als vroeger zijn, wordt een feest als dit vaak beperkt tot een samenkomst in een afgehuurde zaal. Zo kunnen vrienden, kennissen, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen langskomen om opa en oma te feliciteren.

Cadeautips 65-jarig huwelijk

Traditionele cadeaus zijn er niet zo zeer. Dit is vooral doordat de duur van dit huwelijk al wel bewezen heeft hoe standvastig de relatie is. Als je toch iets aan je partner wilt geven, kun je kiezen voor standaard traditionele cadeaus zoals een romantisch diner, sieraden of bloemen. Mochten beide partners nog vitaal genoeg zijn, kun je zelfs nog kiezen voor een dagje of weekendje weg. Als je niet meer zo vitaal bent, kun je kiezen voor een ander romantisch gebaar en een gedicht schrijven of een bekend gedicht aanpassen om het je eigen te maken. Ditzelfde kun je juist ook voor je ouders doen om hen zo te eren.