Gefeliciteerd. Jullie zijn vijftien jaar samen. Jullie kennen elkaar nu door dik en dun en hebben houvast aan elkaar. De benaming van dit jubileum sluit daarbij aan: het kristallen huwelijk. Het glinstert en is stevig. In sommige landen of culturen wordt dit jubileum ook wel het porseleinen huwelijk genoemd, maar kristal heeft qua benaming de overhand.

Over het 15-jarig jubileum

Als je 15 jaar getrouwd bent wordt dit meestal in besloten kring gevierd. Maar het is natuurlijk aan jullie zelf of je er meer aan wilt doen. Als je je 12,5 jarig huwelijk groots hebt gevierd is het misschien leuker om met de kristallen bruiloft voor een intiem weekendje weg te kiezen, en te genieten van elkaar. Dit is natuurlijk aan jullie zelf. Hoe dan ook, het is zeker de moeite om het vijftien jaar samenzijn te vieren.

Kristallen horlogeCadeautips 15-jarig huwelijk

Wat moet je geven aan je partner na 15 jaar samenzijn? Naast kristal staat rood en roos symbool voor dit jubileum. Vijftien rode rozen voor je geliefde op deze memorabele dag is dus een must. Daarnaast kun je kristal verwerken in een ander cadeau. Je hebt kristallen vazen, glaswerk en beeldjes. Er is altijd wel iets wat kan inspelen op jullie interesses en liefde voor elkaar. Een modernere traditie voor het 15-jarig huwelijk is het geven van een horloge. Ook hier kun je kristal in verwerken, hoewel er dan natuurlijk wel een groter prijskaartje aan het horloge komt te hangen.

Als je een ander koppel wilt verrassen met een aardigheidje voor hun trouwdag dan kun je traditioneel voor rozen kiezen of ook in dit geval iets aanbieden wat gerelateerd is aan de kristallen bruiloft. Kristallen wijnglazen aanbieden samen met een fles wijn is altijd een goede aanrader, helemaal als het stel erg van wijn houdt.