Verliefde koppelVijf jaar na jullie gouden jubileum is het tijd voor het smaragden jubileum. Het 40-jarige jubileum wordt ook wel eens smaragden jubileum genoemd, maar steeds meer gebruikt men voor het 40-jarige huwelijk de Engelse benaming robijn. Lekker verwarrend, maar desalniettemin is het wel noemenswaardig als jullie 55 jaar getrouwd zijn. Geen enkel jaar zou je je huwelijksdag over moeten slaan, maar lustrum jaren zijn toch wel extra speciaal.

Waarschijnlijk zullen jullie niet de behoefte hebben dit 55-jarige jubileum met anderen te vieren. Helemaal als jullie vijf jaar geleden het 50-jarig jubileum al uitbundig hebben gevierd. Toch moet je elkaar als partner niet vergeten en is dit zeker het moment om even van elkaar te genieten en elkaar te verwennen. Dit kun je doen door een lekker wellness weekend of traditioneel uit eten te gaan. Misschien kun je kiezen voor een iets duurder of chiquer restaurant om het toch een beetje speciaal te maken. Hoewel jullie vaste plek om uit eten te gaan misschien juist wel meer betekenis heeft.

Cadeautips 55-jarig huwelijk

Als je een traditioneel cadeau wilt geven aan je partner of misschien aan je ouders die 55 jaar getrouwd zijn, kun je kiezen voor iets met smaragd. Of om het apart te laten staan van het 40-jarige jubileum kun je sieraden met witgoud kopen. De bloem voor deze viering is de orchidee. Tegenwoordig heb je orchideeën in allerlei soorten en maten. Je kan orchideeën ook goed geleiden. Als je dus goed voorbereid bent, zou je een plant rond het ‘skelet’ van het getal vijfenvijftig kunnen leiden en dit aan je partner of aan je ouders cadeau kunnen doen.

Een cadeau wat bijna altijd welkom is, is een digitaal fotoalbum met herinneringen. In plaats van zelf te plakken kun je nu oude foto’s verzamelen en inscannen en dan digitaal een fotoalbum samenstellen en dit af laten drukken. Zo kun je oude foto’s van je ouders vereeuwigen en zullen de foto’s niet of in ieder geval minder snel verbleken.