Gefeliciteerd, jullie zijn 5 jaar getrouwd. Of misschien wil je de felicitaties juist overbrengen aan vrienden of familie. Hoe dan ook, het 5-jarig jubileum verdient een pluim. Een vijfjarig jubileum wordt ook wel het houten jubileum genoemd. Hierbij duidt men op de duurzaamheid van het huwelijk. Hout verweerd, maar kan wat hebben. Hout staat voor kracht en een 5-jarig huwelijk is daar het bewijs van.

Over het 5-jarig jubileum

Hoewel een 5-jarig huwelijk absoluut een feestje waard is, wordt dit toch meestal nog in besloten kring gevierd. Geen uitbundig feest dus, maar cadeaus mogen altijd gegeven worden. Het blijft alleen lastig om een gepast cadeau te vinden voor je partner of voor je vrienden die hun jubileum vieren.

Cadeautips 5-jarig huwelijk

Houten lettersAls je hout wilt incorporeren in je huwelijksjubileum zijn hiervoor tegenwoordig veel idee├źn die hun ronde doen. Een bekende cadeautip is een op maat gemaakte tuinbank. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leveren van tuinbanken en inscripties. Hiermee krijg je een blijvende herinnering aan je houten huwelijk in de tuin. Ook kun je natuurlijk bij latere jaren inscripties toevoegen. Dit is ook leuk om van anderen te krijgen, maar is natuurlijk niet even zomaar een cadeautje, dus als je dit wilt geven moet het wel binnen het budget passen.

Gelukkig zijn er ook goedkopere persoonlijke cadeaus. Om in het thema van het houten huwelijk te blijven kun je net als bij het katoenen huwelijk er voor kiezen om iets te laten drukken. Dit keer niet op katoen maar op hout. Zo kun je houten fotoborden voor in de tuin laten maken bijvoorbeeld. Ook bij een 5-jarig huwelijksjubileum geldt dat het leuk is als er aan gedacht wordt door anderen. Dus een bloemetje geven is ook zeker de moeite waard en zal hoe dan ook gewaardeerd worden door het gelukkige echtpaar.