Zijn jullie al 35 jaar getrouwd? Wat een geweldig moment. Hoewel het 35-jarig huwelijk in Nederland door weinig getrouwde stellen uitbundig wordt gevierd, kun je er samen wel een mooie dag van maken. Want zoals men in de 19e eeuw in Duitsland al besloot: het is vreemd om je verjaardag wel te vieren en je huwelijk alleen te vieren als het wordt gesloten. Maak er dus gerust een mooi feest van.

KoralenKoralen bruiloft

Het 35-jarig huwelijksjubileum wordt ook wel de koralen bruiloft genoemd. Ook dit heuglijke feit moet onderling gevierd worden. Je kan het extra speciaal maken door je bruidstaart opnieuw te laten maken. Omdat dit feest niet vaak groots gevierd wordt, kun je het op deze manier toch een beetje speciaal maken. Uiteraard staan jullie als koppel in je recht om hier wel een groter feest aan te verbinden. Meestal wordt dit echter ‘bewaard’ voor het 40-jarig of zelfs het 45-jarig huwelijk.

Als je het 35 jaar getrouwd zijn wel wilt vieren en je hebt wat geld te besteden, kun je in het thema blijven en op vakantie gaan naar plekken met koraalriffen. Op deze manier breng je de koralen bruiloft echt in beeld. Dit is natuurlijk wel een flinke uitgave. Als je budget niet zo groot is, kun je in plaats daarvan kiezen om in je cadeau aan je partner edelsteen te verwerken die centraal staat bij deze gebeurtenis; dit is de jade. De steen is leuk te verwerken in bijvoorbeeld een hanger of armband.

Cadeautips 35-jarig huwelijk

Als je iets cadeau wilt geven aan je familie of vrienden, dan kun je voor meer standaard cadeaus gaan zoals een cadeau dat je kunt laten graveren. Dit kan met heel veel dingen. Denk maar aan spiegels, tuinbanken of vazen. Er zijn nog veel andere voorwerpen die je kunt geven om het met een gravering nog wat persoonlijker te maken.